COPD Fysiotherapie

De COPD fysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden zijn specifiek opgeleid om patiënten met COPD te begeleiden. Dit doen zij door oefentherapie, voorlichting en advies aan te bieden met als doel het vergroten of behouden van conditie, kracht en zelfredzaamheid. Daarnaast is er specifieke aandacht voor psychosociale aspecten en leefstijl.

Wat is COPD?

Chronic Obstructive Pulmonary Desease (COPD) is een chronische progressieve longaandoening. Het is een verzamelnaam voor longemfyseem en chronische bronchitis. Door middel van longfunctietesten en een CT-scan stelt de longarts de diagnose. COPD is een longaandoening waarbij de patiënt moeite heeft met ademhalen. Overige verschijnselen kunnen onder andere overmatig hoesten, benauwdheid, kortademigheid bij inspanning en een piepend/brommend geluid bij ademen zijn. Een gezonde manier van leven en een goede behandeling hebben een positieve invloed op het verloop van deze ziekte.

Meer informatie over COPD is via deze links te vinden:

COPD netwerk nijmegen

De COPD fysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden zijn aangesloten bij COPD Netwerk Nijmegen. Dit is een regionaal zorgnetwerk dat patiënten, fysiotherapeuten, huisartsen en longartsen met elkaar in contact brengt. Het COPD netwerk Nijmegen streeft naar transparante en hoogwaardige zorg voor alle COPD patiënten in de regio Nijmegen.

Meer informatie over het COPD netwerk Nijmegen via deze link te vinden:

https://www.copdnetwerkfysio.nl

Zorgaanbod rondom COPD

De COPD fysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden werken ook met diverse eerstelijns zorgprofessionals uit het Gezondheidscentrum De Kroonsteen samen om patiënten met COPD optimale zorg te verlenen. Meer informatie omtrent zorgprogramma COPD is op de website van gezondheidscentra ‘Samen Gezond’ te vinden.

In de wintereditie van Topic 2018 leest u over COPD en de samenwerking binnen de gezondheidscentra Samen Gezond. Ook Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen fysiotherapeute Ryan van Baal komt hierbij aan het woord.

Uw bezoek aan de COPD fysiotherapeut

Indien u door een longarts of huisarts verwezen wordt zal de poli-assistente, de praktijkondersteuner huisarts (POH) of doktersassistente in overleg met u een COPD fysiotherapeut zoeken. U kunt met behulp van de zorgzoeker ook zelf een COPD fysiotherapeut zoeken. De COPD fysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden informeren u hier graag over.

Werkwijze van de COPD fysiotherapeut

De eerste afspraak start met een screening en intake. Door middel van een persoonlijk gesprek gaat de COPD fysiotherapeut in op uw klachten en uw persoonlijke doel. Bij twijfel over de klacht verwijst uw COPD fysiotherapeut u naar uw huisarts of behandelend specialist. Tijdens het lichamelijk onderzoek kijkt de COPD fysiotherapeut naar uw conditie, kracht, de wijze waarop uw lichaam beweegt en overige relevante functies. Daarna stelt uw COPD fysiotherapeut samen met u een persoonlijk behandel- of trainingsplan op. De COPD fysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden werken volgens landelijk geldende richtlijnen en beschikken over ruime trainingsmogelijkheden met moderne trainingsapparaten.  Daarbij passen zij diverse behandel- of trainingsvormen (individueel en/of in groepsverband) toe om daarmee een optimaal en duurzaam gezondheidsresultaat te bereiken. Wanneer geïndiceerd kan begeleiding aan huis plaatsvinden.

Fysiosport bij Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen

Trainen van conditie en spierkracht heeft positieve effecten op vermoeidheid en lichamelijke functies. Het zelfvertrouwen neemt toe en angst voor het leveren van inspanning neemt af door samen met andere COPD patiënten te trainen. De COPD fysiotherapeuten informeren u graag over de mogelijkheden van Fysiosport bij Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden.

Ook vanuit de omgeving Molenhoek, Mook, Groesbeek, Heumen en Nijmegen bent u van harte welkom om Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden te ontdekken.

Vergoeding van uw behandeling

Wanneer er sprake is van een chronische aandoening (COPD Gold II, III, IV) geldt dat u voor de eerste 20 behandelingen mogelijk in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit uw aanvullende zorgverzekering. Dit is afhankelijk van de aanvullende verzekering die u hebt afgesloten.

Wanneer er meer dan 20 behandelingen nodig zijn dan worden deze vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Deze vergoeding vanuit de basis zorgverzekering heeft wel invloed op uw eigen risico.

Afspraak maken met Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen

Wilt u weten of de COPD fysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden u verder kunnen helpen bij het bereiken van uw persoonlijke doelen? Maak dan nu een afspraak bij één van onze COPD fysiotherapeuten door gebruik te maken van het online aanmeldformulier. Wij nemen na ontvangst van het online aanmeldformulier snel contact met u op.

U kunt ook telefonisch een afspraak met de COPD fysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden maken via telefoonnummer 024-3586051. Uiteraard kunt u zich ook aanmelden bij de balie van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in het gezondheidscentrum de Kloosterhof 1 in malden.

Ryan van Baal
  • Ervaren COPD fysiotherapeuten
  • COPD netwerk Nijmegen e.o.
  • Registratie in Centraal Kwaliteitsregister
  • Moderne trainingsruimte
  • Leefstijl coaching
  • Bezoek aan huis
  • Fysiosport