Perifeer arterieel vaatlijden – Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen – Malden

Fysiotherapie & Sport

De Kroonsteen

Wij hopen u te mogen verwelkomen in onze moderne praktijk en samen met u te werken aan uw gezondheid.

Perifeer arterieel vaatlijden

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden zijn specifiek opgeleid om mensen met perifeer arterieel vaatlijden (PAV) te begeleiden. Dit doen zij door gesuperviseerde looptherapie aan te bieden. Daarnaast is er specifieke aandacht voor leefstijl coaching waarbij voorlichting, advies en oefentherapie centraal staan.

Perifeer arterieel vaatlijden

Bij perifeer arterieel vaatlijden is er sprake van vernauwing van de slagaders met verminderde doorbloeding van de weefsels in de ledematen als gevolg. Perifeer arterieel vaatlijden komt vooral voor in de benen. Tijdens (trap)lopen ontstaat dan zuurstoftekort in de beenspieren wat pijn (kramp, vermoeidheid) in de benen veroorzaakt. De klachten verdwijnen door stil te gaan staan. Dit opvallende verschijnsel wordt ook wel ‘etalagebenen’ of claudicatio intermittens genoemd.

Meer informatie over perifeer arterieel vaatlijden.

Chronisch ZorgNet

De in perifeer arterieel vaatlijden gespecialiseerde fysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden zijn aangesloten bij Chronisch ZorgNet. Dit is een landelijk zorgnetwerk dat patiënten, (fysio)therapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt. Chronisch ZorgNet streeft naar transparante en hoogwaardige zorg voor alle patiënten met perifeer arterieel vaatlijden in Nederland.

Meer informatie over Chronisch ZorgNet.

Uw bezoek aan de fysiotherapeut

Indien u door een vaatchirurg of huisarts verwezen wordt zal de poli-assistente, de praktijkondersteuner huisarts (POH) of doktersassistente in overleg met u een fysiotherapeut gespecialiseerd in perifeer arterieel vaatlijden zoeken. U kunt met behulp van de zorgzoeker ook zelf een gespecialiseerd fysiotherapeut zoeken. De fysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden informeren u hier graag over.

Zorgaanbod rondom perifeer arterieel vaatlijden

De in perifeer arterieel vaatlijden gespecialiseerde fysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden werken met diverse eerstelijns zorgprofessionals uit ‘Gezondheidscentra Samen Gezond’ samen om patiënten met perifeer arterieel vaatlijden optimale zorg te verlenen. Meer informatie omtrent dit zorgprogramma is op de website van GezondheidscentraSamen Gezond te vinden.  

Werkwijze van de fysiotherapeut

De eerste afspraak start met een screening en intake. Door middel van een persoonlijk gesprek gaat de fysiotherapeut in op uw klachten en uw persoonlijke doel. Tijdens het lichamelijk onderzoek kijkt uw fysiotherapeut naar uw houding, de wijze waarop uw lichaam beweegt en overige relevante functies. Daarna stelt de fysiotherapeut samen met u een persoonlijk behandel- of trainingsplan op. De fysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden werken volgens landelijk geldende richtlijnen en beschikken over ruime trainingsmogelijkheden met moderne trainingsapparaten. Daarbij passen zij diverse behandel- of trainingsvormen toe om daarmee een optimaal en duurzaam herstel van uw gezondheid te bereiken. Wanneer geïndiceerd kan begeleiding aan huis plaatsvinden.

Fysiosport bij Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen

Trainen van conditie en spierkracht heeft positieve effecten op vermoeidheid en lichamelijke functies.  Het zelfvertrouwen neemt toe en angst voor het leveren van inspanning neemt af door samen met andere patiënten met perifeer arterieel vaatlijden te trainen. De fysiotherapeuten informeren  u graag over de mogelijkheden van Fysiosport bij Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden.

Ook vanuit de omgeving Molenhoek, Mook, Groesbeek, Heumen en Nijmegen bent u van harte welkom om Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden te ontdekken.

Vergoeding van uw behandeling

Mogelijk komt u in aanmerking voor een vergoeding van uw behandeling vanuit de basis- of aanvullende ziektekostenverzekering. Neemt u voor meer informatie hierover contact op met de fysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen.

Afspraak maken met Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen

Wilt u weten of de fysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden u verder kunnen helpen bij het bereiken van uw persoonlijke doelen? Maak dan nu een afspraak bij één van onze gespecialiseerde perifeer arterieel vaatlijden fysiotherapeuten door gebruik te maken van het online aanmeldformulier. Wij nemen na ontvangst van het online aanmeldformulier snel contact met u op.

U kunt ook telefonisch een afspraak met de fysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden maken via telefoonnummer 024-3586051. Uiteraard kunt u zich ook aanmelden bij de balie van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in het gezondheidscentrum de Kloosterhof 1 in malden.

  • Ervaren fysiotherapeuten gespecialiseerd in perifeer arterieel vaatlijden
  • Gesuperviseerde looptherapie
  • Aangesloten bij Chronisch ZorgNet
  • Registratie in Centraal Kwaliteitsregister
  • Moderne trainingsruimte
  • Leefstijl coaching
  • Bezoek aan huis
Elisa Olthof


Simon van Woerkom