Oncologiefysiotherapie – Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen – Malden

Fysiotherapie & Sport

De Kroonsteen

Wij hopen u te mogen verwelkomen in onze moderne praktijk en samen met u te werken aan uw gezondheid.

Oncologiefysiotherapie

De oncologiefysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden zijn specifiek opgeleid om patiënten met kanker te behandelen. Daarbij richt de oncologiefysiotherapeut zich op stoornissen, beperkingen en participatieproblemen die het gevolg zijn van de aandoening zelf of van de medische behandeling. Oncologische fysiotherapie wordt in alle fasen van de behandeling ingezet. Specifieke aandacht is er voor het verminderen van pijn en spanningsklachten en het vergroten van conditie en spierkracht.

 Zorgaanbod rondom kanker

De oncologiefysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden werken samen met diverse eerstelijns zorgspcialisten die aangesloten zijn bij ‘Gezondheidscentra Samen Gezond’ om patiënten uit de gemeenten Heumen – Mook en Middelaar met kanker optimale zorg te verlenen. In de folder ‘Zorg rond kanker’ leest u wat wij en andere zorgverleners te bieden hebben. Bekijk zeker ook onze informatie video! Meer informatie omtrent het zorgprogramma ‘zorg rond kanker’ vindt u ook op de website van de ‘Gezondheidscentra Samen Gezond’.

 Uw bezoek aan de oncologiefysiotherapeut

De oncologiefysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden zijn opgeleid om passende begeleiding te bieden. U kunt daarom zonder verwijzing van een arts een afspraak maken. In sommige gevallen heeft u wel een verwijzing nodig. De oncologiefysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden informeren u hier graag over.

Werkwijze van de oncologiefysiotherapeut

De eerste afspraak start met een screening en intake. Door middel van een persoonlijk gesprek gaan gaat uw oncologiefysiotherapeut in op uw klachten en uw persoonlijke doel. Bij twijfel over de klacht verwijst uw oncologiefysiotherapeut u naar uw huisarts of behandelend specialist. Tijdens het lichamelijk onderzoek kijkt uw oncologiefysiotherapeut naar uw conditie, mate van klachten en overige relevante functies. Daarna stelt de oncologiefysiotherapeut samen met u een persoonlijk behandel- of trainingsplan op. De oncologiefysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden werken volgens landelijk geldende richtlijnen en beschikken over ruime trainingsmogelijkheden met moderne trainingsapparaten. Daarbij passen zij diverse behandel- of trainingsvormen toe om daarmee een optimaal en duurzaam herstel van uw gezondheid te bereiken. Wanneer geïndiceerd kan begeleiding aan huis plaatsvinden.

Oncofit bij Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen

Oncofit bestaat uit gerichte fitnesstraining en zal, indien geïndiceerd, in combinatie met oedeemfysiotherapie plaatsvinden. Trainen van conditie en spierkracht heeft positieve effecten op vermoeidheid en lichamelijke functies.  Het zelfvertrouwen neemt toe en angst voor het leveren van inspanning af door samen met andere patiënten met kanker te trainen. De oncologiefysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden kunnen u over deelname aan Oncofit informeren.

Ook vanuit de omgeving Molenhoek, Mook, Groesbeek, Heumen en Nijmegen bent u van harte welkom om Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden te ontdekken.

Afspraak maken met Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen

Wilt u weten of de oncologiefysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden u verder kunnen helpen bij het bereiken van uw persoonlijke doelen? Maak dan nu een afspraak bij één van onze oncologiefysiotherapeuten door gebruik te maken van het online aanmeldformulier. Wij nemen na ontvangst van het online aanmeldformulier snel contact met u op.

U kunt ook telefonisch een afspraak met de oncologiefysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden maken via telefoonnummer 024-3586051.  Uiteraard kunt u zich ook aanmelden bij de balie van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in het gezondheidscentrum de Kloosterhof 1 in malden.

 • Ervaren oncologiefysiotherapeuten
 • Registratie in Centraal Kwaliteitsregister
 • Bezoek aan huis
 • Oedeemfysiotherapie
 • Lymfe taping
 • Zelfdrainage
 • Leefstijl coaching
 • Vergroten en onderhouden van fysieke fitheid
 • Moderne trainingsruimte
 • Krachttraining met luchtdruk
 • Loopband met reductie van zwaartekracht
 • Fysiosport
 Ryan van Baal