Gezonde leefstijl – Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen – Malden

Fysiotherapie & Sport

De Kroonsteen

Wij hopen u te mogen verwelkomen in onze moderne praktijk en samen met u te werken aan uw gezondheid.

Gezonde leefstijl

Door een gezonde leefstijl komt u lekker in uw vel te zitten, voelt u zich fitter, slaapt u beter en heeft u meer energie. Een gezonde leefstijl bestaat uit voldoende bewegen, gevarieerd eten en ontspannen waar het kan. Daarnaast is het belangrijk om niet te roken en matig te zijn met alcohol. De fysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden helpen u bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl.

Gezond bewegen

Gezond bewegen zorgt voor energie en een afname van stress. Vijf keer per week een half uur matig intensief bewegen is voldoende.  Denk hierbij aan wandelen, fietsen, zwemmen of het uitvoeren van intensief huishoudelijk werk. Door te bewegen traint u uw spieren, longen, hart en bloedvaten. Vindt u het moeilijk om zelf te starten met bewegen? Of heeft u een chronische ziekte waardoor u moeilijk kunt bewegen? De fysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden helpen u ontdekken hoe u gezond kunt bewegen en het vinden van een (sport)activiteit die bij u past.

Gezonde voeding

Om goed te functioneren heeft uw lichaam gezonde voeding nodig. Door het eten van gezonde voeding verkleint u de kans op het krijgen van ziektes. Om u hierin te adviseren en te coachen werkt Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden samen met diëtisten van BaseLine voedingsadviesburo uit het gezondheidscentrum De Kroonsteen 1 in Malden.

Leren ontspannen

Door te ontspannen onderbreekt u stressreacties van het lichaam. Uw lichaam krijgt tijd om te herstellen waardoor ademhaling, hartfrequentie en bloedruk normaliseren. De Fysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden kunnen u helpen bij het leren ontspannen. Zij gebruiken hiervoor ademhalings- en spierontspanningstechnieken.

Hartslagcoherentie beïnvloeden

Hartslag is gevoelig voor verschillende gebeurtenissen die plaatsvinden in lichaam en geest. Het hart klopt sneller en langzamer door allerlei oorzaken. Enige variatie in het hartritmepatroon is goed. Maar als het hartritmepatroon op de hartslagmonitor puntiger wordt, wijst dit op een overbelasting van het zenuwstelsel. Wanneer er sprake is van een coherente hartslag werken lichaamssystemen in een hoge mate van efficiëntie en harmonie en worden de herstellende processen in het lichaam ondersteund. Gezonde beweging, gezonde voeding en voldoende ontspanning hebben een positieve invloed op de hartslagcoherentie. De fysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden leren u hoe u invloed op de hartslagcoherentie kunt uitoefenen. Zij maken gebruik van een hartritmemonitor om de hartslagcoherentie inzichtelijk te maken.

Ook vanuit de omgeving Molenhoek, Mook, Groesbeek, Heumen en Nijmegen bent u van harte welkom om Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen te ontdekken.

Afspraak maken met Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen

Wilt u weten of de fysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden u verder kunnen helpen bij het bereiken van uw persoonlijke doelen? Maak dan nu een afspraak bij één van de fysiotherapeuten door gebruik te maken van het online aanmeldformulier. Wij nemen na ontvangst van het online aanmeldformulier snel contact met u op.

U kunt ook telefonisch een afspraak met de fysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden maken via telefoonnummer 024-3586051.  Uiteraard kunt u zich ook aanmelden bij de balie van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in het gezondheidscentrum de Kloosterhof 1 in Malden.

 

  • Ervaren fysiotherapeuten
  • Registratie in Centraal Kwaliteitsregister
  • Vergroten en onderhouden van fysieke fitheid
  • Ademhalingstraining
  • Ontspanningsoefeningen
  • Samenwerking diëtist
  • Samenwerking psycholoog