Spreekuur met Kliniek ViaSana   – Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen – Malden

Fysiotherapie & Sport

De Kroonsteen

Wij hopen u te mogen verwelkomen in onze moderne praktijk en samen met u te werken aan uw gezondheid.

Spreekuur met Kliniek ViaSana  

Gezamenlijk spreekuur

Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen heeft samen met Kliniek ViaSana een gezamenlijk spreekuur: het anderhalvelijnszorg spreekuur. Veel patiënten kunnen goed behandeld worden door de fysiotherapeut. Maar soms is extra advies nodig. Bijvoorbeeld omdat de patiënt pijn of beperkingen houdt. Het gezamenlijk spreekuur vindt elke laatste dinsdagochtend van de maand plaats bij Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in gezondheidscentrum De Kroonsteen 1.   

Physician Assistant

De Physician Assistant (PA) van ViaSana Chenelo Martijn is speciaal opgeleid om taken van medisch specialisten over te nemen. De PA geeft medische adviezen, stelt diagnoses, maakt behandelplannen en voert kleine operaties uit. Indien nodig overlegt hij met een medisch specialist. De PA van ViaSana kijkt mee met de fysiotherapeut waardoor de patiënt sneller en gerichter advies krijgt.

Advies

Vaak zal het advies een nieuwe conservatieve behandeling zijn. Indien toch verwijzing naar een gespecialiseerde kliniek of ziekenhuis nodig is, gaat de patiënt met dit advies naar de huisarts. De huisarts beoordeelt dit advies en maakt samen met de patiënt een keuze voor de vervolgzorg en zorginstelling.

Evaluatie van het spreekuur

Samen met alle deelnemende fysiotherapie praktijken evalueert ViaSana het spreekuur. We onderzoeken of het anderhalvelijnszorg spreekuur leidt tot een betere selectie van patiënten voor verwijzing naar de tweede lijn (een ziekenhuis of een kliniek) en behoud in eerste lijn (zoals, een fysiotherapie praktijk). Daarnaast onderzoeken we voor welke patiënten het anderhalvelijnszorg spreekuur geschikt is. Lees hier meer over dit wetenschappelijk onderzoek.

Informatie voor huisartsen

Dit spreekuur is geschikt voor patiënten met klachten aan de onderste extremiteit en/of het schoudergewricht. Het spreekuur vindt maandelijks plaats bij fysiotherapie praktijken in regio Nijmegen – Uden – Venray. Klik hier voor de lijst van deelnemende praktijken. Huisartsen kunnen ook zelf patiënten insturen voor dit spreekuur bij één van de praktijken. Meer informatie over o.a. richtlijnen, inclusie criteria, vergoedingen en wachttijden kunt u opvragen via info@viasana.nl.

Over ViaSana

Kliniek ViaSana levert verzekerde zorg en is volledig gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van bewegings- en pijnklachten. De specialisten van ViaSana behandelen patiënten bij aandoeningen aan de knie, heup, rug- en wervelkolom, schouder en arm, voet en enkel. Denk hierbij aan de plaatsing van een knieprotheseheupprothesevoorste kruisbandoperatiebeenstand correctiehechten van de schouderpeesschouderprothese.