Longaandoeningen – Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen – Malden

Fysiotherapie & Sport

De Kroonsteen

Wij hopen u te mogen verwelkomen in onze moderne praktijk en samen met u te werken aan uw gezondheid.

Longaandoeningen

De longfysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden zijn specifiek opgeleid om patiënten met longaandoeningen te begeleiden. Dit doen zij door oefentherapie, voorlichting en advies aan te bieden met als doel het vergroten of behouden van conditie, kracht en zelfredzaamheid. Daarnaast is er specifieke aandacht voor psychosociale aspecten en leefstijl. Verschillende diagnoses van longaandoeningen kunnen fysiotherapeutisch behandeld worden door de longfysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen. De meest voorkomende longaandoening is COPD, maar ook andere longaandoeningen, zoals astma, interstitiële of restrictieve longaandoeningen komen voor.

Wat is COPD?

Chronic Obstructive Pulmonary Desease (COPD) is een chronische progressieve longaandoening. Het is een verzamelnaam voor longemfyseem en chronische bronchitis. Door middel van longfunctietesten en een CT-scan stelt de longarts de diagnose. COPD is een longaandoening waarbij de patiënt moeite heeft met ademhalen. Overige verschijnselen kunnen onder andere overmatig hoesten, benauwdheid, kortademigheid bij inspanning en een piepend/brommend geluid bij ademen zijn. Een gezonde manier van leven en een goede behandeling hebben een positieve invloed op het verloop van deze ziekte.

Meer informatie over COPD is op de website van het longfonds en patiënten platform ‘luchtpunt‘ te vinden.

COPD netwerk Nijmegen

Dit is een regionaal zorgnetwerk dat patiënten, fysiotherapeuten, huisartsen en longartsen met elkaar in contact brengt. Het COPD netwerk Nijmegen streeft naar transparante en hoogwaardige zorg voor alle COPD patiënten in de regio Nijmegen. Vanuit Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen is Ryan van Baal aan dit netwerk verbonden.

Meer informatie is op de website van het COPD netwerk Nijmegen te vinden.

Chronisch ZorgNet

Chronisch ZorgNet is een landelijke netwerk van fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in beweegtherapie en leefstijlbegeleiding bij patiënten met chronische longaandoeningen. Meer informatie is op de website van het Chronisch ZorgNet te vinden.

Zorgaanbod rondom longaandoeningen

De longfysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden werken ook met diverse eerstelijns zorgprofessionals uit het Gezondheidscentrum De Kroonsteen samen om patiënten met longaandoeningen optimale zorg te verlenen. Meer informatie omtrent deze zorgprogramma’s is op de website van gezondheidscentra ‘Samen Gezond’ te vinden.

Revalidatie na corona

De longfysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen hebben bij- en nascholing gevolgd om  ex-covid 19 patiënten een specialistisch revalidatieprogramma aan te bieden. Hierbij werken zij samen met diverse andere zorghulpverleners uit de regio. Meer informatie is te vinden op de website van het regionaal samenwerkingsverband.

In de zomereditie van Topic 2021 leest u over de samenwerking binnen gezondheidscentra ‘Samen Gezond’. Ook Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen fysiotherapeute Ryan van Baal komt hierbij aan het woord.

Uw bezoek aan de longfysiotherapeut

Indien u door een longarts of huisarts verwezen wordt zal de poli-assistente, de praktijkondersteuner huisarts (POH) of doktersassistente in overleg met u een longfysiotherapeut zoeken. U kunt met behulp van de zorgzoekers van het COPD Netwerk Nijmegen of van het Chronisch ZorgNet ook zelf een longfysiotherapeut zoeken. De longfysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden informeren u hier graag over.

Werkwijze van de longfysiotherapeut

De eerste afspraak start met een screening en intake. Door middel van een persoonlijk gesprek gaat de longfysiotherapeut in op uw klachten en uw persoonlijke doel. Bij twijfel over de klacht verwijst uw longfysiotherapeut u naar uw huisarts of behandelend specialist. Tijdens het lichamelijk onderzoek kijkt de longfysiotherapeut naar uw conditie, kracht, de wijze waarop uw lichaam beweegt en overige relevante functies. Daarna stelt uw longfysiotherapeut samen met u een persoonlijk behandel- of trainingsplan op. De longfysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden werken volgens landelijk geldende richtlijnen en beschikken over ruime trainingsmogelijkheden met moderne trainingsapparaten.  Daarbij passen zij diverse behandel- of trainingsvormen (individueel en/of in groepsverband) toe om daarmee een optimaal en duurzaam gezondheidsresultaat te bereiken. Wanneer geïndiceerd kan begeleiding aan huis plaatsvinden.

Fysiosport bij Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen

Trainen van conditie en spierkracht heeft positieve effecten op vermoeidheid en lichamelijke functies. Het zelfvertrouwen neemt toe en angst voor het leveren van inspanning neemt af door samen met andere patiënten met longaandoeningen te trainen. De longfysiotherapeuten informeren u graag over de mogelijkheden van Fysiosport bij Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden.

Ook vanuit de omgeving Molenhoek, Mook, Groesbeek, Heumen en Nijmegen bent u van harte welkom om Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden te ontdekken.

Vergoeding van uw behandeling

Mogelijk komt u in aanmerking voor een vergoeding van uw behandeling vanuit de basis- of aanvullende ziektekostenverzekering. Neemt u voor meer informatie hierover contact op met de longfysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen.

Afspraak maken met Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen

Wilt u weten of de longfysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden u verder kunnen helpen bij het bereiken van uw persoonlijke doelen? Maak dan nu een afspraak bij één van onze longfysiotherapeuten door gebruik te maken van het online aanmeldformulier. Wij nemen na ontvangst van het online aanmeldformulier snel contact met u op.

U kunt ook telefonisch een afspraak met de longfysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden maken via telefoonnummer 024-3586051. Uiteraard kunt u zich ook aanmelden bij de balie van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in het gezondheidscentrum de Kloosterhof 1 in malden.

Ryan van baal

  • Ervaren longfysiotherapeuten
  • Revalidatie ex-covid 19
  • COPD netwerk Nijmegen e.o.
  • Chronisch ZorgNet
  • Regionale samenwerking
  • Registratie in Centraal Kwaliteitsregister
  • Moderne trainingsruimte
  • Leefstijl coaching
  • Bezoek aan huis
  • Fysiosport