Hardloopbegeleiding – Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen – Malden

Fysiotherapie & Sport

De Kroonsteen

Wij hopen u te mogen verwelkomen in onze moderne praktijk en samen met u te werken aan uw gezondheid.

Hardloopbegeleiding

Hardlopen is een heerlijke en eenvoudige manier van bewegen. Het maakt niet uit waar je bent of hoe je je voelt, het is nagenoeg altijd mogelijk om hard te lopen. Bij Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden hebben we ruime ervaring met het begeleiden van hardlopers. Wij behandelen hardloopblessures en coachen bij het bereiken van persoonlijke doelen. Dit doen wij voor jong, oud, beginner, recreant of prestatieloper.

Werkwijze van de fysiotherapeut

De eerste afspraak start met een screening/intake en onderzoek. Door middel van een persoonlijk gesprek gaan we in op klachten en persoonlijke doelstellingen. Bij twijfel over de klacht verwijst uw sportfysiotherapeut/runningtherapeut u naar uw huisarts. Tijdens het lichamelijk onderzoek kijken we naar houding, de wijze waarop het lichaam beweegt en overige relevante functies. Daarna stelt de sportfysiotherapeut/runningtherapeut samen met u een persoonlijk behandel en trainingsplan op. De sportfysiotherapeuten/runningtherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden werken volgens landelijk geldende richtlijnen en beschikken over ruime trainingsmogelijkheden met moderne trainingsapparaten. Daarbij passen zij diverse behandel- of trainingsvormen toe om daarmee een optimaal en duurzaam herstel van gezondheid te bereiken.

Hardlopen met verminderde belastbaarheid bij Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen

De sportfysiotherapeuten/runningtherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen begeleiden mensen die lichamelijk of mentaal (tijdelijk) minder belastbaar zijn.  In een periode van 6 weken wordt de vaardigheid aangeleerd om tenminste 20 minuten te kunnen hardlopen. Elke vrijdag wordt om 09.15 uur vanaf gezondheidscentrum De Kroonsteen 1 gestart. Ervaring met hardlopen is niet nodig.

Anti-zwaartekracht (hard)lopen bij Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen

Bij Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden beschikken wij over een anti-zwaartekracht loopband. Door gebruik te maken van luchtdruk is het daarmee mogelijk om het lichaamsgewicht tijdens lopen te reduceren tot een maximum van 80%. Hierdoor is het mogelijk trainingsfrequentie en trainingsintensiteit te verhogen. De anti-zwaartekracht loopband van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen is een innovatieve aanvulling om uw sportprestaties te vergroten.

Revalidatie bij Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen

Door de anti-zwaartekracht loopband van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen binnen orthopedische en neurologische revalidatietrajecten in te zetten kan vroegtijdig na het ontstaan van blessures of na een operatieve ingreep gestart worden met balans of (hard)looptraining. Het is een veilig trainingsmiddel waarbij het mogelijk is om snel een normaal (hard)looppatroon te verkrijgen. Door de zwaartekracht in stappen van 1% te verhogen kan de trainingsbelasting zeer nauwkeurig opgebouwd worden.

Ook vanuit de omgeving Molenhoek, Mook, Groesbeek, Heumen en Nijmegen bent u van harte welkom om Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen te ontdekken.

Afspraak maken met Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen

Wilt u weten of de (sport)fysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden u verder kunnen helpen bij het bereiken van uw persoonlijke doelen? Maak dan nu een afspraak bij één van onze (sport)fysiotherapeuten door gebruik te maken van het online aanmeldformulier. Wij nemen na ontvangst van het online aanmeldformulier snel contact met u op.

U kunt ook telefonisch een afspraak met de (sport)fysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden maken via telefoonnummer 024-3586051. Uiteraard kunt u zich ook aanmelden bij de balie van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in het gezondheidscentrum de Kloosterhof 1 in Malden.

 

  • Ervaren sportfysiotherapeuten/runningtherapeuten
  • Registratie in Centraal Kwaliteitsregister
  • Voor beginnende en ervaren hardlopers
  • Vergroten van sportprestatie
  • Revalidatie
  • Blessurepreventie
  • Krachttraining met luchtdruk
  • Loopband met reductie van zwaartekracht