Runningtherapie – Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen – Malden

Fysiotherapie & Sport

De Kroonsteen

Wij hopen u te mogen verwelkomen in onze moderne praktijk en samen met u te werken aan uw gezondheid.

Runningtherapie

Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van hardlopen als aanvullende behandelvorm van (milde) psychische klachten en/of stoornissen zoals depressie, angst, paniekklachten, stress gerelateerde problematiek (burn out, overtraining, overspanning) en somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK).  Runningtherapie past prima in een stepped care aanpak waarbij de minst ingrijpende behandelwijze als eerste ingezet wordt voordat naar een meer ingrijpende behandelmethode, zoals medicamenteuze therapie of psychotherapie, overgegaan zal worden.

Uw bezoek aan de runningtherapeut

Meestal zijn uw huisarts, psycholoog of POH-GGZ de personen om een indicatie voor runningtherapie te geven. Wanneer u van hen een verwijzing heeft gekregen kunt u contact opnemen voor het maken van een afspraak. De runningtherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden zijn echter ook zonder verwijzing toegankelijk.

Werkwijze van de runningtherapeut

De eerste afspraak start met een screening en intake. Door middel van een persoonlijk gesprek gaan we in op uw persoonlijke doel. Daarna stelt de runningtherapeut samen met u een persoonlijk trainingsplan op. Daarbij proberen we een optimaal en duurzaam herstel van uw gezondheid te bereiken. Afhankelijk van uw beginniveau en voorkeur kan er individueel, in groepsverband, binnen of buiten worden hardgelopen.

Wat kost runningtherapie bij Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen

Enkele zorgverzekeraars vergoeden runningtherapie (gedeeltelijk). Runningtherapie komt mogelijk voor vergoeding in aanmerking als het een onderdeel is van een integraal beweeg- en gezondheidsprogramma. Werkgevers vergoeden de kosten soms als runningtherapie onderdeel is van een re-integratietraject om terug te komen in het arbeidsproces. Meer informatie over runningtherapie is te vinden op de website runningtherapie.nl.

Ook vanuit de omgeving Molenhoek, Mook, Groesbeek, Heumen en Nijmegen bent u van harte welkom om Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen te ontdekken.

Afspraak maken met Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen

Wilt u weten of de runningtherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden u verder kunnen helpen bij het bereiken van uw persoonlijke doelen? Neem dan contact met ons op. Of maak direct een afspraak bij één van onze runningtherapeuten door gebruik te maken van het online aanmeldformulier. Wij nemen na ontvangst van het online aanmeldformulier snel contact met u op.

U kunt ook telefonisch een afspraak maken bij Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden via telefoonnummer 024-3586051. Uiteraard kunt u zich ook aanmelden bij de balie van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in het gezondheidscentrum de Kloosterhof 1 in Malden.

 

  • Stemmingsstoornissen (met name lichte tot milde depressie, dysthymie)
  • Angststoornissen
  • Somatoforme stoornissen
  • Schizofrenie en andere psychotische stoornissen
  • Persoonlijkheidsstoornissen
  • Somatisch Onvoldoende verklaarbare Lichamelijke Klachten (SOLK)
  • Stress gerelateerde klachten