Runningtherapie met Fokkeline – Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen – Malden

Fysiotherapie & Sport

De Kroonsteen

Wij hopen u te mogen verwelkomen in onze moderne praktijk en samen met u te werken aan uw gezondheid.

Terug naar overzicht

Runningtherapie met Fokkeline

Elke vrijdagochtend loopt onze collega Fokkeline Zuidema vanaf Gezondheidscentrum De Kroonsteen 1 in Malden hard met een groepje mensen die lichamelijk of mentaal (tijdelijk) minder belastbaar zijn als gevolg van bijvoorbeeld burn-out, overspanning, depressie, aanhoudende vermoeidheid, spierreuma, fibromyalgie of gewrichtsklachten.
Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van hardlopen als aanvullende behandelvorm van (milde) psychische klachten of (onvoldoende verklaarde) lichamelijke klachten. De positieve effecten van runningtherapie zijn inmiddels ruimschoots beschreven. Zeker in de huidige tijd met (lange) wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg kan runningtherapie een eerste stap zijn die snel ingezet kan worden bij het vinden van herstel.
Geïnteresseerd om dit eens te ervaren? Neem dan contact op met Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen. Tel: 024-358 6051 of e-mail: info@ftmalden.nl. Met een persoonlijke intake worden de persoonlijke trainingsdoelen besproken. Afhankelijk van de aanvullende ziektekostenverzekering kan deelname (gedeeltelijk) worden vergoed. Ervaring met hardlopen of verwijzing van de huisarts is niet nodig.
Meer informatie over runningtherapie vind je op onze website: https://www.fysiotherapie-malden.nl/runningtherapie/
Publicatiedatum: 04-11-2022