Workshop ‘Gezond ouder worden’ – Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen – Malden

Fysiotherapie & Sport

De Kroonsteen

Wij hopen u te mogen verwelkomen in onze moderne praktijk en samen met u te werken aan uw gezondheid.

Terug naar overzicht

Workshop ‘Gezond ouder worden’

Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen heeft in samenwerking met Baseline twee workshops georganiseerd gericht op gezond ouder worden. Deelnemers waren mensen (60+) die bij Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen trouw aan hun fysieke conditie werken.  

Verschillende leefstijlfactoren kwamen tijdens de workshop aan bod. Door Renée Martin (stagiaire sport, health en lifestyle coach) werd dieper ingegaan op het belang van voldoende bewegen, wat voldoende bewegen is en praktische tips om dit in de praktijk te brengen. Diëtist Gerja van Hunen ging in op het belang van eiwitten om spieren te voeden en calcium om botten sterk te houden. Na afloop van de workshop was duidelijk hoeveel hiervan nodig is en waar deze te halen zijn. Fysiotherapeut Fokkeline Zuidema nam de deelnemers mee in het herkennen van spanning in het lijf en spieren. Met een paar praktische (ademhalings)oefeningen merkten de deelnemers dat ze de aanwezige spanning in hun lijf kunnen laten afnemen.   

Wil jij ook ‘Gezond ouder worden’ en wil je weten met welke leefstijlfactoren je dan aan de slag kunt gaan? Neem dan contact op met Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen. Zij kunnen je informeren over de mogelijkheden die er zijn om aan jouw eigen gezondheid te werken. Bel 024-3586051 of kom langs in gezondheidscentrum De Kroonsteen 1 in Malden.  

Publicatiedatum: 20-03-2024