Bekkenfysiotherapie – Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen – Malden

Fysiotherapie & Sport

De Kroonsteen

Wij hopen u te mogen verwelkomen in onze moderne praktijk en samen met u te werken aan uw gezondheid.

Bekkenfysiotherapie

De bekkenfysiotherapeut van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden richt zich op het voorkomen of verhelpen van klachten in het buik-, bekken- en bekkenbodemgebied. Zowel mannen als vrouwen (ook kinderen) kunnen hiermee te maken krijgen. Veel klachten zijn te verhelpen maar mensen hebben vaak moeite, bijvoorbeeld door schaamte,  om met deze klachten bij een huisarts of gespecialiseerde fysiotherapeut aan te kloppen.

Waarvoor bekkenfysiotherapie?

Bekkenfysiotherapie kan hulp bieden bij;

 • Ongewild verlies van urine of ontlasting (incontinentie).
 • Niet te onderdrukken aandrang om te plassen of te ontlasten (te vaak).
 • Moeizaam kwijt kunnen van ontlasting (obstipatie).
 • Klachten ten gevolge verzakking van blaas, baarmoeder of darmen.
 • Pijn in de onderbuik, rond de anus of de geslachtsdelen.
 • Seksuele problematiek zoals vaginisme, pijn bij vrijen of erectiestoornissen.
 • Ondersteuning voor of na operaties in de onderbuik (gynaecologisch, urologisch of colorectaal).
 • Bekkenpijn en lage rugklachten in de periode rond de zwangerschap of bevalling.
 • Begeleiding van zwangeren gericht op preventie van bekkenpijn en bekkenbodemdysfuncties.

Waaruit bestaat de behandeling?

De bekkenfysiotherapeut helpt u bij het leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren van het bekken en de bekkenbodem. Daarbij kan eventueel gebruik gemaakt worden van moderne apparatuur voor elektrostimulatie of myofeedback en dry needling. De bekkenfysiotherapeut adviseert over houding, belasting, toiletgedrag, drink- en eetgedrag en ondersteunende hulpmiddelen zoals een bekkenband. Ook voor klachten en vragen op seksueel gebied kunnen patiënten bij de bekkenfysiotherapeut van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen terecht.

Wat zijn bekkenbodemspieren?

De bekkenbodemspieren liggen onderin het bekken en ondersteunen de blaas, darmen, baarmoeder of prostaat. Ze spannen aan om urineverlies of een verzakking tegen te gaan en ontspannen bijvoorbeeld bij toiletbezoek. Daarnaast spelen ze een rol bij seksualiteit en zijn ze belangrijk voor de stabiliteit van het bekken en de lage rug.

Opleiding van de bekkenfysiotherapeut

Bekkenfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Bekkenfysiotherapeuten hebben na afronding van de basisopleiding fysiotherapie een drie-jarige opleiding bekkenfysiotherapie gevolgd. Op basis van deze specialisatie is een bekkenfysiotherapeut deskundig en bevoegd om inwendig onderzoek en inwendige behandelingen te verrichten. Bij Fysiotherapie & Sport De kroonsteen kunt u hiervoor een afspraak maken bij onze gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut Rina Arts

Uw bezoek aan de bekkenfysiotherapeut

De bekkenfysiotherapeut van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden is opgeleid om goede diagnoses te stellen. U kunt daarom zonder verwijzing van een arts een afspraak maken. De behandeling voor ongewenst urineverlies (incontinentie) wordt voor een deel vanuit de basiszorgverzekering vergoed. Hiervoor heeft u wel een verwijzing van huisarts of medisch specialist nodig. De bekkenfysiotherapeut van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden informeert u hier graag over.

Werkwijze van de bekkenfysiotherapeut

De eerste afspraak start met een screening en intake. Door middel van een persoonlijk gesprek gaat de bekkenfysiotherapeut van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in op uw klachten en uw persoonlijke doelstellingen. Bij twijfel over de klacht verwijst de bekkenfysiotherapeut u naar uw huisarts. Indien nodig voert de bekkenfysiotherapeut lichamelijk onderzoek uit waarbij de functie van de bekkenbodemspieren beoordeeld wordt. Daarna stelt de bekkenfysiotherapeut samen met u een persoonlijk behandelplan op. De bekkenfysiotherapeut van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden werkt volgens landelijk geldende richtlijnen. Daarbij past zij diverse behandel- of trainingsvormen toe om daarmee een optimaal en duurzaam herstel van gezondheid te bereiken. Wanneer geïndiceerd kan begeleiding aan huis plaatsvinden.

Ook vanuit de omgeving Molenhoek, Mook, Groesbeek, Heumen en Nijmegen bent u van harte welkom om Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen te ontdekken.

Afspraak maken met Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen

Wilt u weten of de bekkenfysiotherapeut van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden u verder kan helpen bij het bereiken van uw persoonlijke doelen? Maak dan nu een afspraak bij onze bekkenfysiotherapeut door gebruik te maken van het online aanmeldformulier. Wij nemen na ontvangst van het online aanmeldformulier snel contact met u op.

U kunt ook telefonisch een afspraak met de bekkenfysiotherapeut van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden maken via telefoonnummer 024-3586051. Uiteraard kunt u zich ook aanmelden bij de balie van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in het gezondheidscentrum de Kloosterhof 1 in Malden.

 • Ervaren bekkenfysiotherapeut
 • Registratie in Centraal Kwaliteitsregister
 • Bezoek aan huis
 • Veilige omgeving
 • Dry needling