Bekkenfysiotherapie

De bekkenfysiotherapeut van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden is specifiek opgeleid om mensen met problemen aan bekken, lage rug, buik en bekkenbodem te begeleiden.

Wat is de bekkenbodem?

De bekkenbodem is een spierlaag onderin het bekken die de blaas, urinebuis, baarmoeder, en endeldarm ondersteunt. Die bekkenbodemspieren zorgen ervoor dat urine, winden en ontlasting losgelaten of opgehouden kunnen worden. De spieren dragen bij aan de stabiliteit van het bekken. Ook hebben ze een functie bij seksualiteit.

Leren herkennen en trainen van spieren

De bekkenfysiotherapeut helpt u bij het leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken. Daarbij kan gebruik gemaakt worden van speciale apparatuur en dry needling. Tevens is een bekkenfysiotherapeut deskundig en bevoegd om inwendig onderzoek te doen. De bekkenfysiotherapeut adviseert over houding, belasting, toiletgedrag, drink- en eetgedrag en ondersteunende hulpmiddelen zoals een bekkenband. Ook voor klachten en vragen op seksueel gebied kunnen patiënten bij de bekkenfysiotherapeut van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen terecht.

Uw bezoek aan de bekkenfysiotherapeut

De bekkenfysiotherapeut van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden is opgeleid om goede diagnoses te stellen. U kunt daarom zonder verwijzing van een arts een afspraak maken. In sommige gevallen heeft u wel een verwijzing nodig. De bekkenfysiotherapeut van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden informeert u hier graag over.

Werkwijze van de bekkenfysiotherapeut

De eerste afspraak start met een screening en intake. Door middel van een persoonlijk gesprek gaat de bekkenfysiotherapeut van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in op uw klachten en uw persoonlijke doelstellingen. Bij twijfel over de klacht verwijst de bekkenfysiotherapeut u naar uw huisarts. Tijdens het lichamelijk onderzoek kijkt de bekkenfysiotherapeut naar houding, de wijze waarop het lichaam beweegt en overige relevante functies. Daarna stelt de bekkenfysiotherapeut samen met u een persoonlijk behandelplan op. De bekkenfysiotherapeut van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden werkt volgens landelijk geldende richtlijnen en beschikt over ruime trainingsmogelijkheden met moderne trainingsapparaten. Daarbij past zij diverse behandel- of trainingsvormen toe om daarmee een optimaal en duurzaam herstel van gezondheid te bereiken. Wanneer geïndiceerd kan begeleiding aan huis plaatsvinden.

Ook vanuit de omgeving Molenhoek, Mook, Groesbeek, Heumen en Nijmegen bent u van harte welkom om Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen te ontdekken.

Afspraak maken met Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen

Wilt u weten of de bekkenfysiotherapeut van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden u verder kan helpen bij het bereiken van uw persoonlijke doelen? Maak dan nu een afspraak bij onze bekkenfysiotherapeut door gebruik te maken van het online aanmeldformulier. Wij nemen na ontvangst van het online aanmeldformulier snel contact met u op.

U kunt ook telefonisch een afspraak met de bekkenfysiotherapeut van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in Malden maken via telefoonnummer 024-3586051. Uiteraard kunt u zich ook aanmelden bij de balie van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen in het gezondheidscentrum de Kloosterhof 1 in Malden.

Rina Arts
  • Ervaren bekkenfysiotherapeut
  • Registratie in Centraal Kwaliteitsregister
  • Bezoek aan huis
  • Veilige omgeving
  • Dry needling