Revalidatie ex-coronapatiënten

Het is inmiddels algemeen bekend dat besmetting met het coronavirus een flinke aanslag kan zijn op het lichaam, zowel voor mensen die in het ziekenhuis hebben gelegen als voor mensen die de ziekte thuis hebben doorgemaakt. Om het normale leven weer op te pakken kan een revalidatietraject van grote meerwaarde zijn. Binnen onze praktijk hebben Ine van de Laar, Ryan van Baal en Huub Creemers zich als longtherapeut gespecialiseerd in de eerstelijns revalidatie van ex-coronapatiënten.  

Via ChroniscZorgNet hebben zij een e-learning gevolgd om extra kennis op te doen over de revalidatie van ex-coronapatiënten. Naast de e-learning zullen webinars gevolgd worden om op de hoogte te blijven van de recente ontwikkelingen en inzichten. Om tot de beste zorg voor de patiënt te komen, willen zij graag met u samenwerkenDit kan op afstand (telefonisch of videobellen), aan huis of in onze praktijk aan de Kloosterhof 1 in Malden. Uiteraard worden de noodzakelijke hygiënemaatregelingen opgevolgdNaast de huisarts wordt er ook samengewerkt met diëtisten, psychologen, logopedisten en ergotherapeuten in de buurtHierdoor ontvangt de patiënt de beste zorg, dicht bij huis. 

Bij revalidatie na besmetting met het coronavirus kunnen de gespecialiseerde longfysiotherapeuten van Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen de anti-zwaartekracht loopband (AlterGinzetten die in onze praktijk beschikbaar isDoor gebruik te maken van luchtdrukregulatie wordt het lichaamsgewicht tijdens looptraining op de AlterG gereduceerd tot maximaal 80%. Mensen die door het coronavirus verminderd belastbaar zijn geworden kunnen op de anti-zwaartekracht loopband intensiever (langerzwaarder) trainen. De anti-zwaartekracht loopband vormt een goede aanvulling om conditie, spierkracht en coördinatie te trainen en de fysieke fitheid te vergroten. 

Wilt u meer weten over de behandelmogelijkheden of het gebruik van de anti-zwaartekrachtloopband? Neem dan contact op met onze praktijk. Dit kan door te bellen 024-3586051 of een e-mail te sturen naar info@ftmalden.nl. Meer informatie is ook op onze websitepagina Fysiotherapie bij longaandoeningen te vinden. 

 

Samen werken we aan de beste zorg voor de mensen die door het coronavirus getroffen zijn! 

Publicatiedatum: 29-04-2020


« Terug naar het overzicht